top of page
  • Szerző képeNJ

A brit EP választás elő-referendum lehet a Brexit eltörléséről

Jobb Európát szeretnénk, amely a briteknek is megfelel  

Közép-Kelet-Európa számára sok tekintetben rossz hír a britek távozása az EU-ból, bármikor is következzen be az. Ennél rosszabb már csak a megegyezés nélküli, irányítatlan Brexit lenne, ezért a Híd párt támogatja az európai vezetők döntését, hogy a britek ismét haladékot kapjanak. 


A brexit halaszthatóságának EU-s alapfeltétele az európai parlamenti választások megrendezése Nagy-Britanniában, s ezt a Híd biztató esélynek tartja, hiszen ez kiindulási pont lehet a Brexit leállítására.   

„Hadd tartsanak a britek egy kisebb népszavazást arról, hogy miként vélekednek az EU-ból való kilepésről három évvel a döntésük után. Ha pedig győznének az Európa-párti erők, az legitimizálhatná egy újabb népszavazás kiírását a Brexitről még az ősszel, ami jó eséllyel a britek maradásához vezetne” - fejtette ki Nagy József, a Híd EP listavezetője.

„Azon aktív európai parlamenti képviselők csoportjába tartozom, akik őszintén szeretnék visszafordítani a tömegmanipuláció és az álhírek által kiváltott Brexitet. Ezért is fogadtam el a Cambridge-i egyetem diákszövetségének meghívását egy nyilvános vitára, amelyre április 29-én kerül sor. Kemény meccs lesz idegen pályán, nagyon forró időszakban, a vita során a Brexitet kiváltó okokat elemezzük ellentétes megközelítésből. A rendezvény címe: Okolható-e az Európai Unió a Brexitért?” – árulta el Nagy József.

A világhírű, több mint 200 éves hagyománnyal és világszerte 70.000-es tagsággal rendelkező Cambridge Union véleményformáló társadalmi vitafórumára előzetes érdeklődését jelezte Nigel Farage, a Brexit főszervezője és a szintén brexites David Campbell Bannerman, brit európai parlamenti képviselők. A “MARADNI” oldalt az Európa-párti brit Claude Moraes, az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának elnöke fogja képviselni, amíg a Hidas Nagy József, az Európai Néppárt koordinátorhelyettese az EU-s tagállamok álláspontját ismerteti majd a diákokkal és a médiával.


7 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page