top of page
  • Szerző képeNJ

ISKOLÁK FIGYELEM!

Kapcsolódjanak be az Európai Parlament Euroscola programjába!


Ebben az évben is megrendezésre kerül az Európai Parlament Euroscola-programja, amely keretein belül kb. 500 középiskolás diák látogathat el Strasbourgba az Európai Parlamentbe.


Mivel rendszerint nagyon kevés magyar tanítási nyelvű középiskola vesz részt a hazai fordulón, szeretném Önöket bővebben informálni a lehetőségről és arra bíztatni a pedagógusokat, hogy ezen közösen változtassunk!


A hazai fordulóra való jelentkezés 2018.november 25.-én zárul.


A versenybe minden középiskola bekapcsolódhat, a jelentkezést megelőzően az iskolának egy uniós rendezvényt kell szerveznie, melynek típusa teljesen az iskolára van bízva, lehet az előadás, konferencia, workshop stb.

Ami a rendezvény témáját illeti, a következő pontok közül érdemes választani:

- Európai parlamenti választások 2019-ben

- „Szavaznifogok.eu” kampány - „tentorazidemvoliť” (SK), „thistimeivote” (EN) - https://www.tentorazidemvolit.eu

- Az Európai Parlament legfontosabb feladatai és témái a 2019-es választások után

- Spitzenkandidaten avagy az Európai Bizottság elnökének megválasztása.


A rendezvényről az iskola rövid írásbeli jelentést készít, melyben lehetőleg az alábbi információkat osztja meg:

- az iskola diákjainak számát, ebből mennyien szereztek tudomást a rendezvényről, mennyien vettek rajta részt és mennyien kapcsolódtak be aktívan a szervezésbe,

- a meghívott vendék számát és összetételét (pl. európai parlamenti, nemzeti parlamenti vagy önkormányzati képviselők, szakértők stb.) - nem jelent előnyt, ha a rendezvényen egyszerre több európai parlamenti képviselő is jelen van, sőt, az EP képviselő akár online is bekapcsolódhat a beszélgetésbe. Természetesen itt rám is számíthatnak, amennyiben azt európai parlamenti képviselői kötelességeim engedik.

- a rendezvény hozzáadott értékét az iskola, valamint környezete számára,

- a rendezvény hírének terjesztésének módját, helyi médiák bekapcsolódását,

- a diákok és tanárok véleményét, visszajelzését.


A beszámolóhoz lehetséges fotók és egyéb illusztráció csatolása.


Az eredmény kihirdetésére 2018 decemberében kerül sor, a Strasbourgi utazáson a győztes iskolák válogatott diákjai 2019 első felében vesznek részt. Az utazással kapcsolatos szervezési tennivalókért az iskola felelős, a felmerülő költségeket (utazás, szállás és étkezés) pedig az Európai Parlament fedezi.


A jelentkezéshez továbbá szükséges a hivatalos weboldalon található űrlap kitöltése, amit a rendezvényről készített írásos jelentéssel, valamint az iskola alapító levelével együtt az alábbi címre kell küldeni:

Európsky parlament Kancelária na Slovensku Palisády 29 811 06 BratislavaAmennyiben egyéb információra vagy segítségre van szükségük, kérem vegyék fel a kapcsolatot brüsszeli irodámmal.

Kapcsolattartó személy:

Bugár Csilla17 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page