top of page
Szerző képeNJ

JELENTKEZZ és fedezd fel Európát ingyen!

Frissítve: 2018. nov. 15.

A nagy sikerrel való tekintettel újra indul a Discover EU. A júniusi első pályázati forduló alkalmával több mint 100 ezer fiatal nyújtotta be jelentkezését.

Jelentkezés már november 29-től!


Épp 18 éves vagy, és izgalmas kalandra vágysz? A Fedezd fel Európát kezdeményezés második körén belül legalább 12 ezer vonatjegy kerül szétosztásra előre meghatározott kvóták alapján, ami azt jelenti, hogy Szlovákiában kb.150 fiatal élhet a lehetőséggel.


Ki jelentkezhet?

A kezdeményezésben azok a fiatalok vehetnek részt, akik:

  • 2018. december 31-én 18 évesek (azaz 2000. január 1. és 2000. december 31. között születtek, e két dátumot is beleértve);

  • rendelkeznek a 28 uniós tagállam valamelyikének állampolgárságával;

  • az internetes jelentkezési lapon megadják a személyazonosító igazolványuk vagy útlevelük számát;

  • utazásukat az EU 28 tagállamának valamelyikében kezdik meg;

  • 2019. április 15. (az utazás megkezdésének legkorábbi dátuma) és 2019. október 31. (az utazás befejezésének legkésőbbi dátuma) között terveznek utazni;

  • azt tervezik, hogy legalább 1 napig és legfeljebb 30 napig fognak utazni;

  • azt tervezik, hogy legalább 1 uniós országba utaznak el;

  • vállalják, hogy a DiscoverEU nagyköveteként működnek közre.

Megjegyzés: Ha a 2018. évi első pályázati forduló egyik nyerteseként már utaztál DiscoverEU utazási igazolvánnyal, a mostani fordulóra nem jelentkezhetsz.


Mikor és hogyan lehet jelentkezni?

A jelentkezési időszak 2018. november 29., csütörtök, közép-európai idő szerint déli 12 órától 2018. december 11., kedd, közép-európai idő szerint déli 12 óráig tart.

Meg kell majd adnod néhány személyes adatodat, és részletezned kell, hogyan fogsz felkészülni az utazásra. Válaszolnod kell továbbá öt feleletválasztós kvízkérdésre az európai kultúra és sokféleség, valamint a fiatalokat megcélzó uniós ifjúsági kezdeményezések témájában. Végül pedig válaszolnod kell egy becslésen alapuló, kiegészítő kérdésre is.


Utazhatok többedmagammal együtt?

Igen, lehetőség van csoportos jelentkezésre. Ebben az esetben a csoportot legfeljebb 5 fő alkothatja. Ki kell töltened a jelentkezési lapot, válaszolnod kell a kvízkérdésekre és a kiegészítő kérdésre. Majd miután benyújtottad a jelentkezést, kapni fogsz egy kódot (a képernyőn fogod látni), melyet közölnöd kell a csoport többi tagjával. Ezzel a kóddal a csoport többi tagja is regisztrálni tudja magát az Európai Ifjúsági Portálon, ahol nekik is meg kell adniuk személyes adataikat. A korkövetelmény a csoport összes tagjára vonatkozik, tehát mindegyik jelentkezőnek 18 évesnek kell lennie.


Amennyiben segítségre van szükséged a kérdések megválaszolásában, fordulj bátran irodánkhoz: jozsef.nagy@europarl.europa.eu


24 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page