top of page
  • Szerző képeNJ

Nem fogom támogatni Magyarország lépcsőzetes kizárását

Frissítve: 2018. szept. 12.


Egy eltévelyedett gyerekkel türelmesnek kell lenni, foglalkozni kell vele, soha nem tagadnám ki a családból. És vannak dolgok, amikben kimondottan nem árt odafigyelni a kicsik hangjára.


A mai vita után: ha az Európai Bizottság valóban komolyan gondolja Magyarország lépcsőzetes kizárását az EU-ból, én ezt nem fogom támogatni.

A jogállamiság és a demokrácia az EU alapkövei, viszont a Sargentini jelentés olyan mérhető és bizonyítható, vitás szabályszegéseket ró fel Magyarországnak, amelyeket hasonlóan más tagállamok eseteihez, kölcsönös tárgyalásokkal, esetleg az Európai Unió Bíróságán fel lehetne oldani és ehhez nem szükséges a 7-es cikkely.


Egyébként nagyon sok esetben a jelentés túlmegy a EU hatáskörein, sőt több tagállamban elfogadott gyakorlatot követel megváltoztatni, ami jogosan felveti a kettős mérce alkalmazását, ami számomra elfogadhatatlan. Egyébként a hetedik cikkely egy nagyon kemény büntető eszköz és bevetése, amire egyébként most nincs reális esély a Tanácsban, olyan fenyegetés, amivel véleményem szerint az EU is súrolja a jogállamiság kereteit.



20 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page