top of page
  • Szerző képeNJ

NYILATKOZAT a HÍD pártból való kilépésemről

Kedves barátaim!

Nem vagyok az a fajta, aki beletörődik a helyzetbe, ha van esély változtatni. És ha ki kell lépnem a Hídból, hogy segíthessem az összefogást, hát megteszem.

Az utolsó pillanatokig bíztam abban, hogy a Híd párt szűk vezetése az együttműködés elutasítása helyett megváltoztatja hozzáállását és a szombati kongresszuson történhet egy felelős, pozitív fordulat. Mivel a jelzések az ellenkezőjét mutatják, tekintettel a holnapi, a választásokat előkészítő országos közgyűlésre, ma bejelentettem a kilépésemet a pártból, felajánlva az összes pártbeli tisztségemet azoknak, akik úgy gondoljak, hogy együttműködés nélkül is lehet parlamenti képviselete a magyar kisebbségnek.


És mivel nincs vesztegetni való idő, egyúttal bejelentem, hogy csatlakozom az Összefogás mozgalomhoz, mivel egyetértek annak törekvéseivel és minden erőmmel azon leszek, hogy a lendület és a tenni akarás párosulva a tapasztalattal és a tudással ne hagyja elveszni a szlovákiai magyarok parlamenti képviseletét. Mivel úgy látom, hogy az Összefogás igyekezete őszinte, a kezdeményezői hitelesek, hiszem, hogy együtt teljesíteni tudjuk a választók túlnyomó többségének az óhaját, hogy legyen a szlovákiai magyaroknak 2020 után is parlamenti képviselete.


A történelem és a 20 évvel ezelőtti próbatételek is bizonyítják, hogy a sokféle gondolkodás nem zárja ki az összefogást, eltekintve a szélsőségesektől az egyes térfeleken. Ha céltudatos, de toleráns emberek találkoznak az Összefogás platformján, akkor ez a mozgalom sikerre van ítélve.Mert a szlovákiai magyar választóknak megvannak a specifikus politikai igényei, a jobban működő igazságszolgáltatás, egészségügy, nyugdíjrendszer, közlekedés és környezetvédelem mellett anyanyelvi oktatást, kultúrtámogatást, egyenrangú nyelvhasználatot és több önkormányzatiságot kívánnak és óriási az igény a regionális felzárkóztatásra. Azért, hogy a fiatalok ne vándoroljanak el, hogy itthon is jó legyen élni. Ezt pedig nem elég támogatni, ezért harcolni kell a törvényhozásban. Érdeke ez minden felelősen gondolkodó hazai magyarnak, legyen az inkább konzervatív, keresztény, liberális, nemzeti vagy polgári érzelmű.


A történelem és a 20 évvel ezelőtti próbatételek is bizonyítják, hogy a sokféle gondolkodás nem zárja ki az összefogást, eltekintve a szélsőségesektől az egyes térfeleken. Ha céltudatos, de toleráns emberek találkoznak az Összefogás platformján, akkor ez a mozgalom sikerre van ítélve.


84 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page